بررسی و مقایسه جراحی لامینکتومی و دیسککتومی
در این مطلب از سایت دکتر هادی ملاعباسی، بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان مقایسه جراحی لامینکتومی و دیسککتومی را مورد بررسی قرار میدهیم.
تفاوت لامینکتومی و دیسککتومی
عمل لامینکتومی و دیسککتومی، دو روش جراحی ستون فقرات هستند که در درمان برخی از مشکلات ناشی از فشار و تنگی در نخاع و عصبها مورد استفاده قرار میگیرند. هر یک از این روشها خصوصیات و کاربردهای خود را دارند.
دیسککتومی، یک جراحی سرپایی است که در آن، فتق دیسک کمر برداشته میشود. این عمل جراحی با درصد موفقیت بالا انجام میشود و معمولا در بهبود درد ساق پا که ناشی از فشار قسمت فتق دیسک به عصب است، موثر است. عمل دیسککتومی در مواردی مانند ضعف عضلانی شدید، فشردگی عصب در کانال نخاعی و درد شدید در ناحیه باسن تا پا، بازوها یا قفسه سینه انجام میشود.
لامینکتومی، جراحی دیگری است که باعث بهبود درد و درمان تنگی کانال نخاعی شده و ممکن است منجر به فلجی شود. در این روش، قسمتهایی از استخوان مهره که به لامینا شهرت دارند، برداشته میشوند. لامینکتومی معمولا در مواردی که درمان دارویی و فیزیوتراپی نتیجه مطلوبی نداشته باشند و در صورت بروز بیحسی و اختلال در راه رفتن، بی اختیاری در ناحیه روده و مثانه به کار میرود.
به طور کلی تفاوت اصلی لامینکتومی و دیسککتومی این است که لامینکتومی به جراحی برداشتن قسمتی از استخوان مهره اشاره دارد، در حالی که دیسککتومی جراحی برداشتن بخشی یا کل دیسک بین مهرههای کمر است. اگر شما به عمل لامینکتومی یا دیسککتومی دیسک کمر نیاز دارید، بهتر است با یک جراح متخصص مشورت کنید. جراح متخصص قادر است براساس وضعیت و نیازهای شما، بهترین روش درمانی را تعیین کند.
میزان درد بعد از عمل لامینکتومی
ممکن است پس از انجام این جراحی، بیماران دچار درد شوند. درد پس از جراحی لامینکتومی میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. یکی از علل آن ممکن است غیرضروری بودن یا نتیجه ندادن جراحی باشد. همچنین، اگر ستون فقرات در حالت تنگی کانال نخاعی باشد، این موضوع نیز میتواند منجر به درد پس از عمل شود. اگر یک قطعه کوچک از دیسک پس از جراحی باقی مانده باشد نیز، ممکن است این درد بروز کند. به این حالت سندرم پس از لامینکتومی میگویند و شامل هر علتی است که منجر به کمر درد پس از جراحی کمر شود.
از جمله عواملی که احتمال وقوع سندرم پس از لامینکتومی را افزایش میدهند، میتوان به کشیدن سیگار اشاره کرد. افرادی که سیگار میکشند و بیمارانی که جراحی ناموفقی در قسمت کمر داشتهاند، بیشتر از سایرین در معرض در ابتلا به این سندرم هستند.
برای درمان درد پس از عمل، معمولا پزشک مسکنهای حاوی مورفین را با دوزهای بالا تجویز میکند. علاوه بر این، تمرینات فیزیوتراپی و سایر درمانهای تخصصی نیز میتوانند بهبود و کاهش درد را به ارمغان بیاورند. در نتیجه، درد پس از لامینکتومی میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. با رعایت توصیههای پزشکان و درمانهای مناسب، میتوان بهبودی و کاهش درد را تجربه کرد.
صفحه اینستاگرام دکتر هادی ملاعباسی بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان
مطالب پیشنهادی جهت مطالعه بیشتر:
خطرات احتمالی جراحی فیوژن ستون فقرات